Contactpersoon De Veluwse Schavuyt

Hoofd Contact

De Veluwse Schavuyt in Apeldoorn - zaal of locatie huren

Contactpersoon De Veluwse Schavuyt

Hoofd Contact

Direct contact met

Zalen te huur in De Veluwse Schavuyt

Bier heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens. Heel vroeger als drank ter vervanging van verontreinigd water en van wijn. Later als genotsmiddel in de sociale omgeving. Na de Germanen en Romeinen waren het de kloosters die bier brouwden en daarmee in hun onderhoud voorzagen. Nog later werden het de ambachtelijke brouwers die veelal ook de kroeg of herberg exploiteerden.

Na ca.125 jaar vonden een aantal personen het welletjes zodat er in 2010 Apeldoorn maar weer een eigen gebrouwen bier moet krijgen. Met flappen lappen werd een kapitaal bij elkaar gebracht zodat het historisch pand Mariastraat 2H kon worden aangekocht en de brouwerij werd ingericht. Het eerste bier, gebrouwen onder de merknaam 'Veluwse Schavuyt', vloeide in september reeds in het Proef-Locaal Het Achterom. In april 2012 is het standaard bier uitgebreid, ter ere van het 1-jarig commercieel bestaan, met een Veluwse Schavuyt Blond.

Begin 2013 is, vanwege het grote succes, Apeldoornse Bierbrouwerij De Vlijt BV opgericht. De brouwerij is gelegen op het voormalige Zwitsal-terrein en is gevestigd in het oude Ketelhuis. In het gebouw is een brouwhuis van 1000 liter geïnstalleerd met de daarbij horende gisttanken. Tevens is er een afvullijn geïnstalleerd om zowel flessen als fusten af te vullen.

In de ruimte naast de brouwerij is het proeflokaal gevestigd. Ingericht met een 100 jaar oude Argentijnse bar, veel hout en acht bieren op tap, vormt dit een warm en gezellig geheel waar Veluwse Schavuyt beleving geproefd kan worden.

Bier heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens. Heel vroeger als drank ter vervanging van verontreinigd water en van wijn. Later als genotsmiddel in de sociale omgeving. Na de Germanen en Romeinen waren het de kloos...

Lees meer Lees minder

Direct contact opnemen